הפורטל הישראלי לחקלאות טבע וסביבה

חדשות חקלאות, טבע, סביבה וההתיישבות הכפרית מדור החדשות


פתיחה מחודשת: קרן הסיוע לפרויקטים ומכרזים בין-לאומיים


הקרן הפועלת במסגרת מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה מציעה סיוע לחברות ישראליות במימון סקרי היתכנות בחו''ל והגשת הצעות למכרזים בינלאומיים עד לסך של 800,000 ₪ לפרויקט. במינהל סחר חוץ מעריכים כי חברות ישראליות שזכו בעבר לסיוע וליווי מצד הקרן זכו להכנסות של למעלה מ-250 מיליון ₪

מערכת הפורטל לחקלאות טבע וסביבה  28-04-2014



פרויקט ביפן, צילום: הפורטל לחקלאות טבע וסביבה 

המינהל לסחר חוץ במשרד הכלכלה מודיע על פתיחתה המחודשת של קרן סיוע בפרויקטים ובמכרזים בינלאומיים, המאפשרות לחברות ישראליות לקבל סיוע במימון והיערכות לקראת מכרזים ופרויקטים בינלאומיים. הקרן מעניקה החזר הוצאות בשיעור של 50% מההוצאות הכרוכות בהגשת הצעה למכרז או בעריכת סקר היתכנות והמוכרות ע"י הקרן – זאת עד להיקף סיוע מרבי של 800,000 ש"ח.

חברות ישראליות רבות מנסות להרחיב את פעילותן לשווקים שמעבר לים. לעתים נדרשות החברות לבצע סקר היתכנות (Feasibility Study) בכדי להוכיח ללקוחות פוטנציאלים את טיב הביצועים של המוצרים או השירותים המסופקים על ידם וכך לזכות בהזמנת פרויקט. עלות סקר היתכנות שכזה עשויה להגיע למיליוני ש"ח, וכל זאת תחת אי-וודאות בדבר קבלת הזמנה לבצוע הפרויקט בסופו של דבר על ידי הלקוח הפוטנציאלי. באופן דומה, נדרשות חברות המתמודדות במכרזים בינלאומיים להשקיע משאבים רבים בשלב הגשת ההצעה במכרז.

» רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו אלינו לפייסבוק

עלויות אלו מהוות חסם כניסה משמעותי לחבורת ישראליות המעוניינות לפעול בחו"ל- מדובר בהשקעה של משאבים לא מבוטלים בעוד שהחזרה ההשקעה תלוי במשתנים רבים שאינם בשליטת החברה ולעתים אף בלתי צפויים. חסם הכניסה הזה מקטין באופן ניכר את מספר החברות המתמודדות על ביצוע פרויקטים בחו"ל, וכך יש פער בין איכות המוצרים והשירותים של חברות ישראליות לבין נפח הפעילות שלהן בעולם.

הקרן, שנוסדה על ידי משרדי הכלכלה והאוצר, מיועדת לסייע לחברות ישראליות להתמודד עם קשיים הכרוכים בהתמודדות במכרזים וביצוע סקרי ההתכנות בחו"ל. קשיים אלו, כך מציינים במינהל סחר חוץ, מביאים לכך שמעטות החברות הישראליות אשר מתמודדות על פרויקטים ברחבי העולם. הקרן עוזרת בעיקר במימון הוצאות שונות כגון רכישת ציוד וחומרים, שירותי ייעוץ בארץ ובחו"ל, תשלום לקבלני משנה בארץ ובחו"ל, שכר עובדים, הוצאות נסיעה ועוד.

מאז הקמת הקרן ב-2010 אושרו יותר מ-100 בקשות לסיוע, בהיקף מצטבר של למעלה מ-30 מיליון ש"ח. מסיכום פעילות הקרן שבוצע לאחרונה עולה כי חברות שקיבלו סיוע מצד הקרן צפויות להכנסות של למעלה מ-250 מיליון ש"ח בעקבות זכייה במכרזים ובפרויקטים בינלאומיים.

מועד הדיון הקרוב בבקשות טרם נקבע, אך במינהל סחר חוץ מעריכים כי הדיון יתקיים לקראת סוף חודש מאי 2014.

אוהד כהן, מנהל מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה מציין: "על מנת להגביר את הפוטנציאל המסחרי של חברות ישראליות בחו"ל מפעיל המינהל מגוון כלים המסייעים לחברות לפעול בשוק הפרויקטים והמכרזים הבין-לאומי, ובכך ולממש את פוטנציאל היצוא לשווקי יעד. הקרן משתתפת בסיכון של החברות הישראליות שמתמודדות במכרזים ובפרויקטים, ומיועדת למעשה להגדיל את מספרן של החברות המגישות מועמדות לפרויקטים בזירה הבינלאומית."

פרטים נוספים אודות הקרן ופעילותה ניתן למצוא באתר מערך כלי הסיוע לתעשייה: www.Economy.gov.il