הפורטל הישראלי לחקלאות טבע וסביבה

חדשות חקלאות, טבע, סביבה וההתיישבות הכפרית מדור החדשות


ליקויים חמורים באחסון חומרים מסוכנים בחיפה כימיקלים


המשרד להגנת הסביבה ביטל למפעלי חיפה כימיקלים את היתר הרעלים בעקבות ליקויים חמורים בתחזוקת המתקנים ובאחסון החומרים המסוכנים. המשרד להגנת הסביבה: ''שהחברה הפרה את תנאי היתר הרעלים והוראות החוק בכל הקשור לאחסון הרעלים, מניעת פליטת רעלים לסביבה, טיפול בפסולת חומרים מסוכנים ועוד''

מערכת פורטל החקלאות  13-7-2011


המשרד להגנת הסביבה שלל היום לחברת חיפה כימיקלים בע"מ את היתר הרעלים והוציא לחברה צו פינוי רעלים על פי חוק החומרים המסוכנים.

שלילת ההיתר נקבעה לאחר שהחברה הפרה את תנאי היתר הרעלים והוראות החוק בכל הקשור לאחסון הרעלים, מניעת פליטת רעלים לסביבה, טיפול בפסולת חומרים מסוכנים ועוד, כך לדברי המשרד.

המשרד להגנת הסביבה הודיע כי לא יאפשר למפעל לשוב לפעילות עד לקבלת חוות דעת מחברה חיצונית, שתקבע כי כל הליקויים הבטיחותיים במפעל תוקנו ואין סכנה בחזרה לפעילות של המפעל. ''"יש לנו אחריות לוודא כי לא נפגעת רמת התחזוקה במפעל ולא נוצרים ליקויי בטיחות שיפגעו בסביבה, בעובדי המפעל ובתושבי האזור'' אמר השר ארדן.

בעקבות השבתת המפעל הנמשכת למעלה מ - 70 יום, במהלכה הופסקו פעולות הייצור במפעל ועבודות התחזוקה של רוב המתקנים, ערכו נציגי מחוז חיפה במשרד להגנת הסביבה סיורי פיקוח בשטח המפעל, לבדיקת ליקויי תחזוקה. בסיורים נמצא כי התחזוקה במפעל לקויה באופן המעלה חשש לקיום סיכון לסביבה ולציבור.

בעקבות הממצאים מנהל מחוז חיפה במשרד להגנת הסביבה, שלמה כץ, ערך ב-10 ביולי השנה שימוע לחיפה כימיקלים. לאחר שמנהל המחוז נוכח כי המשך העיסוק בחומרים מסוכנים במפעל במצב הקיים, עלול ליצור סיכון לציבור ולסביבה, הוחלט על שלילת היתר הרעלים והמפעל נדרש בצו לפנות את הרעלים ואת פסולת החומרים המסוכנים תוך 14 יום.

הרעלים שהמפעל נדרש לפנותם הם אמוניה, חומצה חנקתית, חומצה זרחתית, ממיסים אורגניים, בכמות כוללת של 1,000 טון. בנוסף, נדרש המפעל על ידי המשרד להגנת הסביבה לבצע ניתוח סיכונים והערכת כשלים אפשריים על ידי חברה חיצונית. לאחר קבלת תוצאות הסקרים, יגדיר המשרד להגנת הסביבה את הפעולות שעל המפעל לבצע, לקראת חזרת המפעל לפעילות וחידוש אפשרי של היתר הרעלים.

מהמשרד להגנת הסביבה נמסר, כי אי קיום הצו מהווה עבירה על חוק החומרים המסוכנים, שהעונש המרבי בגינה הוא מאסר שלוש שנים או קנס של 678 אלף שקל, ובמקרה של תאגיד, קנס של 1.3 מיליון שקל.