הפורטל הישראלי לחקלאות טבע וסביבה

חדשות חקלאות, טבע, סביבה וההתיישבות הכפרית מדור החדשות


רפת הדגמה ישראלית מוקמת בימים אלה בוייטנאם


הביקוש לחלב בויאטנם הולך וגובר בשנים האחרונות. הרפת הישראלית שמוקמת בסמוך לעיר הו-צ'י מין, תאפשר למקומיים ללמוד על כל ההיבטים של הקמה, טיפול ושיווק החלב וכמו-כן לסייע בהשגת רמות ייצור חלב גבוהות ואיכותיות. הישראלי צורך מוצרי חלב השקולים ל-900 כוסות חלב בשנה, הוייטנאמי לעומתו כ-70 כוסות חלב בלבד

מערכת הפורטל לחקלאות טבע וסביבה  5-4-2012


הגברת הפעילות הכלכלית בווייטנאם, עליית ההכנסה לנפש והגידול באוכלוסיה, כל אלה הובילו לביקוש הולך וגובר למוצרי חלב בקרב אזרחי המדינה. עד כה, ערכו התזונתי של החלב נעדר כמעט לחלוטין מהתפריט היומי של הווייטנאמים וכעת המצב עומד להשתנות.

רפת חלב כחול-לבן המוקמת בימים אלו בהו-צ'י מין, היא רק אחת מתוצאותיו של תהליך בן 5 שנים, אשר מגיע כעת להבשלה. הרפת הישראלית הינה רפת הדגמה, שבאמצעותה ילמדו מומחים ממשרד החקלאות הישראלי את הווייטנאמים כיצד לייצר לעצמם חלב ולהגדיל את תפוקתו. הפרויקט המיוחד חוצה-היבשות יכלול טכנולוגיות חדשניות שיוצרו בישראל ומשמשות את ענף החלב הישראלי, ציוד חליבה ומערכות תומכות אחרות - כולן תוצרת כחול-לבן. לאחרונה ביקרו במקום אנשי סינדקו, המרכז לשיתוף פעולה בינלאומי במשרד החקלאות ואנשי מש"ב, סוכנות הסיוע הלאומית של ישראל במשרד החוץ בווייטנאם, והתרשמו מתהליך הבניה של הרפת.

ההדרכה תעשה על ידי מומחים ישראלים, בהם מומחה שישהה במדינה במשך תקופת ההרצה הראשונה של הרפת. בראשית התקופה יוכשרו צוותים מקומיים אשר יהוו את אנשי המקצוע המקומיים להעברת הידע לחקלאים והמדריכים המקומיים. הפעלת רפת ההדגמה תתבצע על פי הסטנדרטים הנהוגים בישראל. שיטות הניהול, החליבה, ממשק ההזנה והפיקוח הווטרינרי המוגבר יהיו כולם על סמך הידע הנצבר בענף החלב הישראלי, ולפיכך צופים במשרד החקלאות כי בסיוע רפת ההדגמה הישראלית יצליחו הווייטנאמיים לייצר חלב באיכות גבוהה. נכון להיום, צריכת מוצרי החלב בווייטנאם לנפש עומדת על כ- 14 ליטר בלבד לשנה, שהן כ-70 כוסות חלב בלבד, לעומת הישראלי שצורך מוצרי חלב שכמותם שקולה ל-900 כוסות לשנה.

"רפת ההדגמה היא עוד שלב בהעמקת הקשר החקלאי בין ישראל לווייטנאם, והוכחה נוספת לכך ששמה של החקלאות הישראלית הולך לפניה בכל מקום בעולם.'' אומרת שרת החקלאות ופיתוח הכפר אורית נוקד. ''הרפת תאפשר לרפתנים המקומיים ללמוד על כל ההיבטים של הקמה, טיפול ושיווק החלב. אני מקווה ששיתופי הפעולה בין שתי המדינות בתחום החקלאות תביא לשיתופי פעולה נוספים גם בתחומים אחרים".

מנהל סינדקו, המרכז לשיתוף חקלאי בינלאומי, במשרד החקלאות, עופר זקס: "הרפת נבנית על ידי משרד החקלאות של העיר הו-צ'י מין. ציוד החליבה כמו גם מערכות התמך יהיו ישראליות. הרפת צפויה לכלול עדר של 100 פרות חולבות ו- 80 עגלות. כל הפעילות תבוצע בהדרכתם של מומחים ישראלים, וההפעלה של הרפת תהיה בהתאם לסטנדרטי העבודה הישראליים, כולל שיטות ניהול, שיטות חליבה, ממשק הזנה, פיקוח וטרינרי מוגבר וטיפול מונע. המטרה- לסייע בהשגת רמות ייצור חלב גבוהות ואיכותיות בדומה למקובל אצלנו. אנו מקווים שמרכז ההדרכה יהפוך למוקד עלייה לרגל לעוסקים בתחום בווייטנאם ובמדינות השכנות".