הפורטל הישראלי לחקלאות טבע וסביבה

חדשות חקלאות, טבע, סביבה וההתיישבות הכפרית מדור החדשות


השר יעלון: ההתיישבות היא נשק אסטרטגי במאבק על דמותה של הארץ


את הדברים אמר השר לנושאים אסטרטגיים חה''כ משה (בוגי) יעלון במהלך סיור בנושא התיישבות וחקלאות כערך בטחוני, שערכה תנועת המושבים בכפר הס

מערכת הפורטל לחקלאות טבע וסביבה  16-4-2012


חבר הקבינט המדיני-ביטחוני, השר לנושאים אסטרטגיים ח"כ משה (בוגי) יעלון, ביקר הבוקר (ב') במושב כפר הס במסגרת סיור שערכה במקום הנהלת תנועת המושבים יחד עם ראש המועצה האזורית לב השרון - עמיר ריטוב, בנושא התיישבות וחקלאות כערך בטחוני.

השר יעלון שמע סקירה מפי מזכ"ל תנועת המושבים מאיר צור, על תכנית המיתאר העתידית לישוב טירה אשר מאיימת להפקיע מכפר הס אדמה חקלאית מעובדת בה מגדלים גידולים אינטנסיביים לייצוא, לטובת הגדלת שטח המגורים בישוב טירה הצמוד. ''המאבק הוא מאבק על חקלאות. הגבול יקבע בתלם האחרון שנעבד". אמר צור. בהקשר זה אמר יעלון כי ''מי שמסתכל על כפר הס או הערבה דרך החור של הגרוש, ובוחן את זה באמצעות כלכלה ופיננסים, יכול לבוא ולהגיד שזה לא משתלם, כי יישובים שכאלו בקושי ממלאים שכונה באזור תל אביב. אבל אנשים שוכחים שההתיישבות היא ערך בפני עצמו. אם תתחיל נסיגה חלקית בכפר הס, הגבול יתקרב לשטח העירוני ואת זה אנו חייבים למנוע".

"קל לגייס אותי לכל מה שקשור בענייני התיישבות. ברור לי שנוצרה אצלנו בעיה שבה חלק מהאנשים מסתפקים בביטחון אך אינם מבינים שמה שקובע בסוף זה המקום שבו אנו נמצאים, בונים ומעבדים את האדמה. אם נזניח את זה לא ייווצר ואקום - המרחב הזה יתמלא על ידי גורמים שחלקם לא רוצה בטובתנו. לחקלאות תרומה רבה לביטחון המדינה והצורך לייצר עצמאות חקלאית מהווה ערך בפני עצמו, גם מעבר להיבט הכלכלי של ייצוא. זהו מרכיב חשוב בחוסן הלאומי שלנו'' אמר יעלון.

ועדת המשנה לנושאים תכנוניים עקרוניים של המועצה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה במרץ 2010 את הפקדת תכנית המתאר ליישוב טירה, אשר מגדירה מדיניות תכנון שתכוון ותסדיר את המשך פיתוח הישוב לעשרים השנים הבאות, ותספק מענה לצרכי הפיתוח העתידיים בישוב. התכנית מתבססת על צמיחה של אוכלוסיית טירה מכ-22,000 תושבים המתגוררים בה כיום ל-65,000 תושבים בשנת 2030, וכוללת תוספת של 10,000 דונם לשטח העיר. בין היתר כוללת התכנית תוספת של שטחי מגורים ותעסוקה, קביעת הנחיות להקצאת קרקע לצרכי ציבור ושטחים פתוחים, ויצירת מערך תנועה המשתלב במערך הדרכים והמסילות האזורי.

הולנת"ע הדגישה את הצורך בקביעת הוראות ברורות למניעת פיתוח בשטחים הפתוחים והחקלאיים במרחב, לרבות רצועת נחל טירה, במטרה לתת מענה לצרכי החקלאות, הפנאי והנופש של תושבי העיר. כמו כן תיבחן, במקביל לתקופת ההפקדה ובטרם אישור התכנית, החריגה המוצעת מהגבולות המוניציפאליים לשטחים הנמצאים כיום בתחומם של היישובים כפר הס ורמת הכובש.