הפורטל הישראלי לחקלאות טבע וסביבה

חדשות חקלאות, טבע, סביבה וההתיישבות הכפרית מדור החדשות


מכון היצוא: שיא בייצוא לטורקיה ברבעון הראשון של השנה


ברבעון הראשון של שנת 2013 הסתכם היצוא לטורקיה בכ-560 מיליון דולר - זינוק של 44% בייצוא בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. עיקר הגידול נובע מיצוא הכימיקלים וזיקוקי הנפט אולם גם בשאר הענפים חלה עלייה. יצוא מכונות וציוד עלה בשיעור של כ-30% והייצוא החקלאי רשם גידול של כ-56%

מערכת הפורטל לחקלאות טבע וסביבה  19-05-2013


ברבעון הראשון של 2013 הגיע ייצוא הסחורות של ישראל לטורקיה (ללא יהלומים) לשיא, לאחר שעלה בשיעור חד של 44% בהשוואה לרבעון מקביל אשתקד והסתכם בכ- 560 מיליון דולר, כך על פי ניתוח שנערך על ידי כלכלני מכון היצוא. יצוין כי זוהי עלייה ראשונה בייצוא מאז הרבעון האחרון של שנת 2011. נוכח הגידול בהיקפי היצוא מדורגת כיום טורקיה במקום הרביעי מבין יעדי היצוא לעומת מקום שישי בתקופה מקבילה אשתקד.

לדברי רמזי גבאי, יו"ר מכון היצוא, ''טורקיה היא שותפת סחר חשובה של ישראל המדורגת במקום השביעי. השוק הטורקי נמנה על השווקים הצומחים בעולם והוא צפוי להמשיך לצמוח בקצב מואץ גם בשנים הבאות . אין ספק שיש כר נרחב לשיתופי פעולה עסקיים בין המדינות, אותם יש להמשיך לפתח".

במכון היצוא מציינים כי הייצוא לטורקיה מאופיין בריכוזיות גבוהה. ענף הייצוא העיקרי לטורקיה הוא ענף הכימיקלים וזיקוקי הנפט, המהווה ברבעון הראשון כ 75% מסך הייצוא לטורקיה. סך יצוא הכימיקלים וזיקוקי הנפט רשם גידול חד של 67% בהשוואה לרבעון הראשון אשתקד והסתכם בכ-420 מיליון דולר. יצוא המתכות (בעיקר גרוטאות מתכת ומתכות למחזור), אשר היווה בשנים האחרונות ענף יצוא עיקרי לטורקיה, רשם במהלך הרבעון הראשון של 2013 ירידה חדה של 35% והסתכם בתקופה זו בכ-30 מיליון דולר בלבד.

» רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו אלינו לפייסבוק

הייצוא בכל יתר הענפים (ללא הכימיקלים והמתכות) עלה בשלושת החודשים הראשונים של השנה בשיעור של 22% לעומת התקופה המקבילה אשתקד: בתוך כך, עלה יצוא מכונות וציוד (הכולל בין השאר יצוא מכונות בתחום הדפוס, הרובוטיקה, ההשקיה והמזון) בשיעור של כ-30% להיקף של כ-26 מיליון דולר, יצוא המנועים והציוד החשמלי (הכולל בין השאר יצוא ציוד ומערכות בתחום האנרגיה החלופית, חשמל, ואלקטרוניקה) רשם גידול חד של כ-158% להיקף של כ-19 מיליון דולר, יצוא המינרלים עלה בשיעור כ-90% להיקף של כ-17 מיליון דולר, יצוא הגומי והפלסטיק עלה בכ-21% להיקף של כ-5 מיליון דולר, יצוא המזון והמשקאות עלה בכ-42% ליצוא של כ-4 מיליון דולר והייצוא החקלאי רשם גידול של כ-56% להיקף יצוא דומה.

מנגד נרשמה ירידה ביצוא מוצרי הנייר והעץ של כ-6% להיקף של כ-9 מיליון דולר, ביצוא תרופות חלה ירידה של כ-19% להיקף של כ-8 מיליון דולר וביצוא טקסטיל חלה ירידה של כ-11% להיקף של כ-5 מיליון דולר.