הפורטל הישראלי לחקלאות טבע וסביבה

חדשות חקלאות, טבע, סביבה וההתיישבות הכפרית מדור החדשות


טיפים לקניית בשר טרי ואיכותי ליום העצמאות


לקראת יום העצמאות עולה צריכת בשר הבקר בארץ באופן משמעותי. הנתחים הפופולאריים ביותר הם אלו המיועדים לצלייה - אנטריקוט, סינטה ופילה. קבלו טיפים ממועצת הבקר לקניה, אחסון וטיפול בבשר בקר טרי

מערכת הפורטל לחקלאות טבע וסביבה  02-05-2014



צילום: מועצת הבקר 

לקראת יום העצמאות, מדווחת מועצת הבקר כי צריכת בשר הבקר הטרי בישראל עומדת על 46 אלף טון בשנה - עליה של 10% לעומת אשתקד, אז עמדה הצריכה על 42 אלף טון. צריכת בשר הבקר הכללית עומדת על 121 אלף טון ללא שינוי מובהק לשנים קודמות. הצריכה הממוצעת בישראל לנפש היא כ-16 ק"ג בשר בקר בשנה כאשר לשם השוואה, צריכת הבשר הממוצעת בארגנטינה היא 65.9. עוד עולה מהנתונים כי רוב בשר הבקר הנצרך בישראל מקורו בקר קפוא (62%) אשר פער המחירים בינו לבין הבשר הטרי הולך ומצטמצם עם השנים. כך למשל, בשנת 97' הפער עמד על יחס של 2.5 וכיום מדובר על פחות מ-1.8. על פי האגף הכלכלי במועצת הבקר, שווי שוק בשר הבקר הטרי בישראל עמד על כ-4 מיליארד שקלים בשנת 2013.

» רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו אלינו לפייסבוק

לקראת יום העצמאות עולה צריכת בשר הבקר בארץ באופן משמעותי - בין 15% ל-20% והישראלים צפויים לצרוך 1,230 טון של בשר. הנתחים הפופולאריים ביותר הם אלו המיועדים לצלייה: אנטריקוט, סינטה ופילה.

אפרי רייקן, סמנכ"ל מועצת הבקר מציין כי הנתונים ממחישים את העלייה במודעות של הצרכן לגבי איכות נתחי בשר. המגמה היא שיותר ויותר צרכנים מגיעים אל הקצב כאשר הם יודעים בדיוק איזה נתח הם מעוניינים לרכוש ואלו נתחים איכותיים יותר מאחרים. באופן טבעי הידע משפיע על ההעדפה שלהם אילו נתחים לרכוש. ''יחד עם זאת'' אומר רייקן, ''נוכח העובדה כי טרם הותקנו תקנות סימון מקור הבשר (טרי, מופשר או מעובד) עדיין קיים חשש להטעיית הצרכנים. אנו מקווים כי תקנות חוק סימון הבקר יותקנו במהרה כך שאלו יפתרו לחלוטין חשש זה''.

אחת ממטרות מועצת הבקר הינה עידוד הצרכנים לרכוש בשר בקר טרי תוצרת כחול לבן. הן בשל איכות וטיב הבשר ויתרונותיו התזונתיים בהשוואה לבשר הבקר הקפוא והמעובד, והן על-מנת לתמוך בענף הבקר הישראלי.

טיפים ממועצת הבקר לקניה ואחסון בשר בקר טרי

1. לבשר טרי וטוב צבע אדום אך לא אדום מבריק (הברק נוצר מכימיקלים מוזרקים שנועדו לרכך את הבשר ולשמור בתוכו נוזלים).

2. שוליים כהים של הבשר מעידים על התייבשות עקב שהייה ממושכת במקרר שבאטליז.

3. במידה ואתם מריחים ריח לא נעים, רואים סימנים ירוקים על פני הבשר או שטח הפנים שלו חלקלק-רטוב, סימן שהחל תהליך ריקבון ויש לזרוק את הבשר.

4. יש לשמור את הבשר באזור הקר ביותר במקרר. בחלקים פנימיים, בשר טחון ועגל שגילו שלושה עד חמישה חודשים) - יש להשתמש תוך יום יומיים. בשר חתוך לסטייקים או קוביות, ניתן לשמור עד ארבעה ימים.

5. אם צריך להקפיא בשר טרי יש לעטפו בניילון ניצמד ולהפשירו במקרר במסננת במשך מספר ימים, לפי גודל הנתח כדי למנוע התפתחות חיידקים. עדיף כמובן לרכוש בשר טרי ולהשתמש בו בתוך 24 שעות מהקנייה.

6. השריית הסטייקים למשך הלילה לפני הכנתם, בתערובת של שמן זית, יין ועשבי תיבול, תניב תוצאות טעימות במיוחד.

7. לסטייקים על האש מומלצים חלקי הבקר הבאים: חלקים אחוריים - כף, פילה, שייטל (כנף העוקץ), סינטה (מותן). חלקים קדמיים - אנטריקוט (ורד הצלע).

8. מלח סופח נוזלים. הוספת מלח למישרה התיבול עלולה לייבש ולהקשות את הסטייק. לכן כדאי להמליח סטייקים דקה או שתיים לפני הורדתם מהאש.

9. לפני ההכנה חשוב שהבשר יגיע לטמפרטורת החדר.

היתרונות התזונתיים באכילת בשר בקר טרי

• בשר בקר טרי עשיר ברכיבי תזונה חשובים, ביחס לכמות הקלוריות שמספקת מנה אחת.

• בשר בקר הוא מקור מצוין לחלבון, ברזל, אבץ וויטמין B12 ומספק אותם במידת זמינות גבוהה לגוף.

• מנת בשר בקר טרי שמשקלה לאחר ההכנה הוא 100 גרם, מספקת: 215 קלוריות, 10 גרם שומן, 89 מיליגרם כולסטרול, 3.24 מיליגרם ברזל, 6.26 מיליגרם אבץ ו – 2.79 מיקרוגרם ויטמין B12. כמויות מוגברות של ברזל, אבץ וויטמין B12, נדרשות לנשים הרות ומיניקות. הכמויות הגבוהות ביותר של ברזל, נדרשות למתבגרות, נשים בגיל הפוריות ולנשים הרות.

• אפשר לשלב בתזונה היומית נתח של בשר בקר, ללא שומן נראה לעין, מבלי לעבור את כמות השומן או כמות הכולסטרול המותרות ליום.

• לאדם הזקוק ל- 2000 קלוריות ליום, כמות השומן המכסימלית המומלצת היא 67 גרם. כמות הכולסטרול המכסימלית היא 300 מיליגרם ליום.

• כ-50% מהשומן בבשר בקר מהווה השומן החד בלתי רווי שהוא סוג השומן שמספק שמן זית. לשומן חד בלתי רווי השפעה חיובית על בריאות הלב.

• כאשר קונים בשר בקר טרי, ניתן לבחור נתחים רזים במיוחד ובמקרה הצורך להרחיק שומן נראה לעין לפני הבישול. נתחים רזים הם: כתף, פילה, פילה מדומה, צוואר, מותן, כנף העוקץ. עדיף להשתמש בשיטות בישול שאינן דורשות שימוש מוגבר בשומן: צלייה, אידוי ובישול.

למידע נוסף ומתכונים - לחצו כאן