הפורטל הישראלי לחקלאות טבע וסביבה

חדשות חקלאות, טבע, סביבה וההתיישבות הכפרית מדור החדשות


הנחת אבן הפינה למשכן אוספי הטבע באוניברסיטת ת"א


האוספים פתוחים למחקר לכלל הקהילה האקדמית בישראל ובעולם (מאות מדענים כל שנה) ומעניקים שירותי זיהוי והגדרה רבים לחקלאות, לשמירת טבע, לבריאות ולביוטכנולוגיה. ומשמשים גם להוראה של כאלף סטודנטים כל שנה ובכלל זה תלמידים של מוסדות אחרים

אוניברסיטת תל אביב  5-5-2010


טקס להנחת אבן הפינה למשכן אוספי הטבע ע"ש שטיינהרדט יתקיים ביום ה', 6 במאי 2010 שעה 10:30, ליד שער הגנים הבוטניים, מול שער מתתיה באוניברסיטת תל אביב.

אוספי הטבע של אוניברסיטת תל אביב הם המרכז הגדול והפעיל ביותר של תיעוד ומדע בתחומי המגוון הביולוגי, ההגנה על הסביבה והחקלאות בישראל ובמזרח התיכון. באוספי הטבע של אוניברסיטת תל אביב כ-4 מיליון פריטי אוסף המתעדים את המגוון הביולוגי וכן את ההיסטוריה והאבולוציה של האדם באזורנו, ואת התפתחות כלכלת ותרבות האדם והסביבה באזורנו.






באוספים מטפל צוות המונה כ-40 מדענים וטכנאים הנתמכים בתקציב האוניברסיטה ובתקציבים ייעודיים של הות"ת וכן נתמך כיום גם על-ידי משרד המדע.

אוניברסיטת תל אביב החליטה להקים בניין שיעדיו שימור ופיתוח האוספים, מחקר באוספים, הוראה מבוססת אוספים, תצוגה ופעילות להשכלת הציבור. תקציב הבנייה מיועד לבניית בניין ששטחו מוערך בכ-7000 מ"ר. שטח הבניין המדויק ייקבע על-פי עלויות הבנייה.

במדינת ישראל קיימת החלטת מדיניות של האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים משנות ה-80' (שנדונה ואושררה עוד מספר פעמים בעשורים האחרונים) להכיר באוספים האוניברסיטאיים כמפעל לאומי ולתמוך בהם ייעודית. אוספי הטבע של אוניברסיטת תל אביב מוכרים גם כתשתית מחקר לאומית על-ידי המועצה הלאומית למחקר ופיתוח (מולמו"פ) וכמרכז ידע תשתיתי של משרד המדע. קידום אוספי הטבע והמחקר בהם הוא גם מיעדי תוכנית הפעולה הלאומית בנושא המגוון הביולוגי.

האוספים פתוחים למחקר לכלל הקהילה האקדמית בישראל ובעולם (מאות מדענים כל שנה) ומעניקים שירותי זיהוי והגדרה רבים לחקלאות, לשמירת טבע, לבריאות ולביוטכנולוגיה. ומשמשים גם להוראה של כאלף סטודנטים כל שנה ובכלל זה תלמידים של מוסדות אחרים.

האוספים פועלים מדעית וציבורית בשיתוף פעולה עם הגן למחקר זואולוגי והגנים הבוטניים, כ-60 דונם ובהם האוסף המקיף ביותר של חי וצומח של אזורנו. הם פתוחים כיום לציבור במסגרת פעילות 'קמפוס טבע - חינוך למדע, טבע וסביבה' בהיקף של כ-10,000 איש בשנה, היקף שצפוי לגדול משמעותית במשכנם החדש.

הבניין ייבנה על מגרש בן כ-8 דונם, אותו מקצה עיריית תל אביב יפו, מול שער בית התפוצות באוניברסיטת תל אביב. הוא ימוקם בצמוד לגן הזואולוגי והגנים הבוטניים ובכך ייווצר מכלול ובו האוסף הגדול והשלם ביותר בישראל של מיני חי וצומח מקומיים ומאסה קריטית משמעותית לפעילות המדעית והציבורית.

מקורות המימון לבניית משכן אוספי הטבע:
תרומת מר מייקל שטיינהרדט.
תרומת קרן פילנתרופית.
עזבונו של פרופ' מנדלסון ז"ל.
הוועדה לתכנון ותקצוב של המועצה להשכלה גבוהה בישראל (הות"ת).
משרד הגנת הסביבה, משרד החקלאות ומשרד התיירות.
משרד המדע תומך בהצטיידות בבניין.
מקורות נוספים.