הפורטל הישראלי לחקלאות טבע וסביבה

חדשות חקלאות, טבע, סביבה וההתיישבות הכפרית מדור החדשות


מכון מחקר ישראלי סיני לאבטחת מזון יוקם בסין


אוניברסיטאות תל-אביב ופקינג חתמו על מזכר הבנה להקמת המכון בעיר וויאנפנג מחוז שאנדונג בסין. עיריית וויאנפנג תדאג להקמת הקמפוס בהיקף של עשרות מיליוני דולרים, שיכלול מעבדות מחקר ושטחי חקלאות. מחוז שאנדונג, המונה כ-100 מיליון נפש, נחשב לעמק הסיליקון של סין בכל הקשור לרמת החקלאות המתקיימת בו

מערכת הפורטל לחקלאות טבע וסביבה  19-11-2015



חתימת מזכר ההבנות בין אוניברסיטות תל אביב ופקינג, צילום: ישראל הדרי - באדיבות אונ' תל'-אביב

אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת פקינג בייג'ינג, ועיריית וויאנפג, חתמו השבוע על מזכר הבנה (MOU) להקמת מכון מחקר משותף לאבטחת מזון שיקום בעיר וויפאנג שבמחוז שאנדונג.

» רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו אלינו לפייסבוק

פרופ' דני חיימוביץ, דקאן הפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת תל אביב, ציין כי תחומי המחקר של המכון המשותף יתמקדו ביצירת זנים בעלי תכונות תזונתיות משופרות שייטיבו עם החקלאות הסינית והשוק העולמי כאחד. כמו-כן יעשה שימוש בביולוגיה מודרנית לפתרון בעיות של החקלאות בת זמננו, כגון: שינויי אקלים ויבול מצומצם.

על פי ההסכם, עיריית וויאנפנג תדאג להקמת קמפוס המכון, בהיקף של עשרות מיליוני דולרים, שיכלול מעבדות מחקר ושטחי חקלאות. המכון החדש יוקם על פי המודל של "מרכז מנה", המכון לחקר צמחים ואבטחת מזון שבאוניברסיטת תל אביב. חוקרים וסטודנטים מאוניברסיטאות תל אביב ופקינג יערכו בו מחקרים משותפים.

בעיר וויאנפנג אוכלוסייה בת 9.5 מיליון נפש. מחוז שאנדונג מונה כ- 100 מיליון נפש, והוא מהווה את המרכז לחקלאות מתקדמת בסין ונחשב לעמק הסיליקון של סין בכל הקשור לרמת החקלאות המתקיימת בו. במחוז זה פועלות כיום מספר חברות המשלבות טכנולוגיות ישראליות.

פרופ' יוסף קלפטר, נשיא אוניברסיטת תל אביב, ציין כי אוניברסיטת פקינג נחשבת לאחת האוניברסיטאות הטובות בסין, וכי שיתוף הפעולה המדעי איתה הוא תעודת כבוד לאוניברסיטת תל אביב ולמדינת ישראל. לדבריו, המכון החדש יעמיק את הקשר האקדמי והמחקרי בתחום אבטחת המזון בין ישראל לסין.