צילום: דורון לב - הפורטל לחקלאות טבע וסביבה ''חקלאות ישראלית היא קודם כל ביטחון ביטחון בשמירת הגבולות שלנו, ביטחון תזונתי לילדים שלנו והבטחה באספקת סחורה טרייה ואיכותית בשווקים'' כך כתב הבוקר (ג') שר האוצר משה כחלון בדף הפייסבוק שלו. ''מאחורי המילים יש אנשים שאסור לשכוח: חקלאות היא גם מקור הפרנסה של עשרות אלפי משפחות בארץ שמרוויחות את לחמן בעבודה קשה מהאדמה''.
» רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו אלינו לפייסבוק השר כחלון התייחס גם
לביטול מס המעסיקים שיכנס לתוקף החל מחודש ינואר הקרוב: ''אחרי שנים של הזנחה, אנחנו מקדמים תכנית אסטרטגית לחיזוק החקלאות הישראלית. את ההישגים הראשונים כבר אפשר לראות: ביטול מס המעסיקים לעובדים זרים שייכנס לתוקף בחודש הבא וקידום רפורמות משמעותיות שייטיבו גם עם החקלאים וגם עם הצרכן הישראלי. השותפים שלנו למהלך הם ראשי התאחדות חקלאי ישראל וראשי תנועות המושבים והקיבוצים. אני מודה להם על התמיכה ושיתוף הפעולה. בעבודה משותפת איתם נבטיח לאזרחי ישראל את הירקות, הפירות, החלב והבשר האיכותיים מתוצרת כחול לבן במחירים זולים, ולחקלאים את היכולת להמשיך ולהתפרנס בכבוד - כי בלי חקלאים, פשוט אין חקלאות ואת זה אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו.''
מזכ"ל תנועת המושבים ויו"ר התאחדות חקלאי ישראל, מאיר צור הגיב הבוקר על הפוסט של שר האוצר כחלון: "שר אוצר שמעלה פוסט לעמוד הפייסבוק שלו על החקלאות כערך, הוא שר שרואה חשיבות בעתיד החקלאות ובעתיד המדינה. לאחר שנים שלא היה עם מי לדבר במשרד האוצר ולאחר פגישות ושיחות אישיות מצאנו ששר האוצר, משה כחלון הינו לא רק אדם ערכי אלא גם שותף אמיתי שרואה את החקלאות כערך ואת החקלאים כמספקי המזון לאזרחי ישראל".
עוד הוסיף צור ואמר: "אנחנו מנהלים כיום מו"מ אינטנסיבי על כלל נושאי ורכיבי החקלאות להסכם ארוך טווח לחקלאות. כחלק מהמו"מ, שר האוצר עשה צעד בונה אמון וביטל את מס המעסיקים לעובדים הזרים החל מה- 1.1.16 שהיה לאבן הריחיים של החקלאים וגרם לכך שחקלאים רבים לא עמדו בנטל המיסים ונאלצו לסגור את המשקים שלהם. כיום, כאמור, כחלון הבין את הצורך וביטל אותו ועל כך אנו מודים לו".
בהתייחסו לנושא המו''מ שמנהלת התאחדות חקלאי ישראל עם משרדי החקלאות והאוצר על עתיד החקלאות הישראלית אמר צור: "אנו מנהלים כיום מו"מ אינטנסיבי וקשה בכדי להציל את החקלאות הישראלית מהמשבר אליו היא נקלעה. קיימות עוד מחלוקות רבות במדיניות היבוא, במחירי המים, בתמיכות ובנושאים נוספים הקשורים לעובדים זרים ואנחנו רחוקים מהמקום שבו החקלאות צריכה להיות בו. יחד עם זאת, אני בטוח ששינוי הגישה הקיים הן במשרד האוצר בראשותו של שר האוצר משה כחלון והן במשרד החקלאות, בראשותו של שר החקלאות אורי אריאל יובילו לכך שלמרות מחלוקות ובשל הערכיות של השרים נגיע להבנות והסכם ראוי וטוב עבור חקלאי מדינת ישראל, למען עתידה של החקלאות הישראלית ולטובת עם ישראל כולו".